Αλέξης Σαββόπουλος

Ας είναι μέρος ενός σχεδίου και όχι επικοινωνιακό τρικ

Η οργισμένη αντίδραση της ΚΑΕ Άρης μέσω καυστικότατης ανακοίνωσης δεν πρέπει να αποτελέσει κίνηση μόνο με επικοινωνιακό αντίκτυπο και οι «κίτρινοι» πρέπει να πάνε μέχρι τέλους.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Η θερμότατη αποδοχή που έτυχε η ανακοίνωση του Νίκου Λάσκαρη (λέω του Νίκου Λάσκαρη γιατί είναι αποκλειστικά προϊόν δικής του έμπνευσης και υλοποίησης) ήταν απόλυτα φυσιολογική. Ακόμη και αν υπάρχουν σημεία στα οποία μπορεί κανείς να διαφωνήσει και να εκφράσει την ένστασή του (όπως το κεκλεισμένων πχ), σε γενικές γραμμές απηχεί το πνεύμα και το συναίσθημα του αρειανού. Τον άγγιξε, τον έκανε αυτομάτως να συνταχθεί μαζί του, να γίνει συνοδοιπόρος στον αγώνα που κήρυξε για την κάθαρση του ελληνικού μπάσκετ.

Πιο πολύ άρεσε και πήρε πολλά… Like (έτσι μετριέται πλέον η αποδοχή ή η απόρριψη) γιατί μοιάζει να φανερώνει ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ δεν είναι ένας καιροσκόπος επενδυτής που εμφανίστηκε για να κάνει το κομμάτι του και να εξαφανιστεί όπως τόσοι άλλοι κομήτες, αλλά ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να κομίσει νέο αέρα, στο κακοφορμισμένο ελληνικό μπάσκετ και εκτός από αυτός που βάζει λεφτά στον Άρη να γίνει αφενός και ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης και αφετέρου δυνατός παίκτης στην μπασκετική σκακιέρα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε και τα νοήματα που περνάει, θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα όμως, μόνο αν αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδίου που έχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, όχι μόνο για τον Άρη αλλά και το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ (βλέπε εμμονή στη συμμετοχή στο πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ). Εφόσον επιχειρεί να τα βάλει με ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΚΕΔ- όλο το μπάσκετ δηλαδή- θα χρειαστεί εκτός από συμπαράσταση (νομίζω ότι αυτή την έχει από τον κόσμο του Άρη) και σχέδιο, επιμονή, υπομονή και χρήμα.

Το τελευταίο για να συνεχίζει μέρα με τη μέρα να γιγαντώνει τον Άρη γιατί κακά τα ψέματα τον απώτερο στόχο του, έχει περισσότερες πιθανότητες να τον πετύχει, όντας και ο ίδιος ανταγωνιστικός ως ομάδα, όπως έκανε σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη του μόλις χρονιά στους κίτρινους.

Οφείλει δηλαδή μετά την χθεσινή πρωτοφανή σε αρκετά σημεία ανακοίνωση, να μην μείνει μόνο στον επικοινωνιακό αντίκτυπο που ήδη έχει αλλά να πάει μέχρι τέλους.

Και κάτι τελευταίο αλλά όχι ήσσονος σημασίας. Σε αυτό τον αγώνα, χρειάζεται δίπλα του, την μεγάλη προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Νίκος Γκάλης. Δεν μιλάμε απλά για ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του αλλά για… πύραυλο. Πραγματικά δεν γνωρίζω γιατί ο Γκάλης δεν εμφανίζεται πολύ στο Παλέ αλλά αν υπάρχει κάποια σκιά, τώρα είναι η αφορμή να εξαφανιστεί και ο Γκάλης να αναλάβει δράση γιατί είναι πολυτέλεια, ο άνθρωπος αυτός να είναι ανενεργός ενώ μπορεί να κάνει… παπάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x